Buchete mireasa Iasi. Flori si aranjamente florale pentru mirese.

       Se spune ca de mult tare miresele aveau buchetele din plante aromatice, cereale, fructe sau chiar usturoi pentru a alunga spiritele rele si desigur pentru a chema prosperitatea.             Incet incet, ierburiele si usturoiul au fost inlocuite cu flori simbol al prosperitatii, fericirii, fertilitatii si iubirii.

       In zilele noastre stim deja ca buchetul de mireasa poate sa aibe orice forma, orice culori, si marime, dar toate in concordanta cu celelalte elemente cheie din ziua nuntii: rochia de mireasa, coafura, machiajul si de ce nu cu tinunta mirelui.

      Pe langa alegerea restaurantului de nunta in Iasi, a meniului, a muzicii, a marturiilor de nunta, a aranjamentelor florale, si a tortului de nunta, buchetul si rochia de mireasa sunt doua elemente cheie in toata povestea nuntii. Alegerea lor este de cele mai multe ori destul de dificila, dar nu imposibila.

       Coloristica buchetelor de mireasa este inepuizabila. De la buchete monocolore albe, roz pal,mov, lila, galben, rosu, portocaliu, verde in toate combinatiile pana la culori dramatice chiar si negre.

       Si forma buchetului poate diferi. De la buchetul amplu curgator, in cascada, s-a trecut la buchetul usor curgator in forma de lacrima, iar de ceva ani miresele prefera buchete rotunde, compacte in diverse combinatii cromatice.

        Raman in tendinte buchete vintage si romantice, buchetele lejere si probabil ca bujorul va fi si in 2016 floarea cea mai folosita in buchetele de mireasa. In buchetul de mireasa putem alatura diverse flori precum trandafirii lalele, freziile, liliac, orhidee, miniroze, dar si alte flori mai putin cunoscute poate de mirese: eryngium, tillandsia, leucospermum, ornitogalum, amarillys, santini, proteea si atatea altele

       La Unique Moments ne dorim ca buchetul tau sa fie o explozie de culoare, cu o nebunie de parfum, delicat sau extravagant, plin de prospetime si sa te completeze asa cum ti-ai imaginat.

      Si pentru ca poveste buchetului tau de mireasa are si un sfarsit se spune ca la sfarsitul nuntii fiecare dintre invitati voia sa plece cu un un pic din norocul miresei incercand sa fure cate o bucatica din rochia ei.Ca sa scape cu rochia intreaga, mireasa distragea atentia aruncand buchetelul din ierburi si fructe. Legenda nu ne spune ca si barbatii ar fi incercat sa distruga rochia, dar ne imaginam ca singurele in stare sa alerge mireasa la sfarsitul petrecerii erau cele mai tinere domnisoare.

Asadar acesta ar fi obiceiul cu aruncatul buchetului de mireasa.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s